Good Noodles Lunch Dish
Dit gerecht is rijk aan eiwitten en mineralen. Sobanoedels worden gemaakt van boekweitmeel en is dus glutenvrij en rijk aan eiwitten en mineralen.
Voor 4 personen:
- 400 gr gekookte sobanoedels
- 200 gr peultjes julienne gesneden
- 100 gr zeekraal gewassen en geplukt
- 350 gr gepelde gamba’s
- 20 gr verse gember wortel fijn gesneden
- 1 st rode ui grof gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 15 gr tamarinde pasta
- 2 gr kurkuma
- 1 st rode peper fijn gesneden zonder zaadjes
- 1 scheut sesam olie
- Zout en peper
- ½ st limoensap
- 10 gr gebrande sesam zaadjes
- 2 stengels fijne ringen gesneden bos ui
- 2 takjes verse koriander fijn gehakt
Bereidingswijze:
Verwarm op matig vuur de wok en voeg sesamolie toe. Fruit de rode ui, knoflook, gember, tamarinde, kurkuma en rode peper aan. Voeg gamba’s toe en bak deze 2/3 minuten mee. Voeg sobanoedels toe en bak dit nog een 4/5 minuten. Voeg limoensap, sesam, bosui, koriander toe en breng op smaak met zout en peper.